Missa inte nästa match!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Staffanstorp United FC
Glädje - Gemenskap - Utveckling

Välkommen till Staffanstorp United

Vi är en av regionens största och mest spännande föreningar. Klubben är ett samgående mellan Kyrkheddinge IF och Staffanstorps GIF. Med Staffansvallen som utgångspunkt, bedriver vi en utmärkt ungdomsverksamhet för fotbollsspelare på alla nivåer. Vi strävar efter att vara en öppen och inkluderande förening, för alla. Med ledorden glädjegemenskap, och utveckling, arbetar vi aktivt för att nå detta mål. Välkommen!

 

Historia Staffanstorp United

 

Staffanstorp United är en nybildad och välmående klubb i Staffanstorps kommun, som verkar på Staffansvallen. Klubben är ett samgående mellan Staffanstorps GIF och Kyrkheddinge IF, som på två årsmöten år 2017, enhetligt beslutade sig för att gå samman efter närmare 80 år av rivalitet. 

Klubben är en av regionens största, och har idag cirka 600 spelare i träning, 100 ledare, och över 1000 medlemmar. Ambitionen är att bli Skånes absolut bästa breddförening. Genom att erbjuda alla spelare mycket goda träningsförutsättningar, är vi överygande om att vi kan uppnå detta mål. Utbildade ledare, goda materiella förhållanden och en bra klubborganisering, utgör grundstommen i detta arbete. Genom Staffansvallen finns det gott om träningstider. Anläggningen erbjuder bland annat fem fotbollsplaner (varav tre är konstgräs), löparbana, och gym för de äldre årskullarna. 

Vi är övertygande om att dessa förträffliga förutsättningar, genererar en framgångsrik fotbollsmiljö för alla spelare. 

Välkommen hit du med!

 

Historia Kyrkheddinge IF:

Kyrkheddinge IF var en anrik klubb i Staffanstorps kommun som startade den 8 augusti 1934 i Kyrkheddinge, precis utanför Staffanstorp.

De första åren spelade man boll på Hans Jakobssons äng belägen norr om den nuvarande prästgården.

Vid ett sammanträde 27/5 1937 beslöts att av Anders Andersson på Södergård arrendera ett stycke mark vid Höje å nära mejeriet, som sedermera blev det riksbekanta GB-glace. Arrendeavtalet gällde för en tid av 5 år och mot en avgift på 150 kr per år. Omklädningsrum fanns det inte pengar till utan man fick använda ett tält både till omklädning och materialförvaring.

1940 fick KIF en omklädningsbarack. Utan rinnande vatten, men det fanns 25 meter därifrån. Vattnet i  Höje å var på den tiden klart och rent och utmärkt att bada i. Fotbollsplanen var smal, kort och ojämn. Trots dessa yttre förhållanden var stämningen god och det rådde alltid livlig verksamhet på ”Åvallen”. KIF hade A-lag, B-lag och juniorlag. Bra för att vara ett så litet samhälle.

1952, efter kommunsammanslagningen förlade KIF all verksamhet till Bråhögsvallen i Staffanstorp.

Jubileumsåret 1964 blev ett bra fotbollsår för KIF. I seriefinalen mot Kävlinge GIF förlorade KIF med 3-1. Närmare div IV än så här har vi inte varit. KIF erhöll priset för bästa idrottsprestation i Staffanstorp 1964.

Hela fotbollsverksamheten bedrivs sen mitten på 60-talet på Södra idrottsplatsen i Staffanstorp, där även klubbhuset fanns. Onsdagen den 19 januari 1983 blev en ödesdiger dag för KIF. Då brann klubbstugan ned och med den handlingar och priser från 48 gångna år.

KIF utvecklades fram till sammanslagningen, till en av regionens större föreningar och utmärkte sig för god ungdomsverksamhet.

 

Historia Staffanstorps GIF:

9 November 1927 beslöt ett tjugotal ynglingar att starta föreningen Staffanstorps GIF.
I samband med detta (faktiskt samma år) fick Nevishögs folkskola en förstklassig gymnastiksal, som kom väl till pass.
Ordförande och pådrivaren var förskoleläraren Yngve Palm.

Under utesäsongen arrenderade föreningen ängar utav olika lantbrukare i Önsvala, Hemmestorp, Nevisborg och Sockerfabriksområdet. Man flyttade runt flitigt, ända tills juni 1956, då man fick sin första bestående anläggning. Då invigde man Bråhögsvallen. Här spelade man i drygt 30 år, tills idrottsplatsen ansågs föråldrad. I samråd med kommunen anlade man en ny fotbollsplan, som invigdes 1990. Denna fick namnet Staffansvallen, och invigdes på nytt 2011, men då med fler spelplaner och ett nytt klubbhus. Detta gjorde att man kunde flytta över all träning till den nya anläggningen, från klassiska Åttans IP. Staffanstorps GIF utvecklades till  en av regionens större föreningar, och utmärkte sig både för god ungdomsverksamhet, och bra seniorverksamhet. 

Om klubben
 
 
Huvudsponsorer
Samarbetspartners
Matchsponsorer 2023