Missa inte nästa match!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Staffanstorp United FC
Glädje - Gemenskap - Utveckling
A-lag


Onödigt poängtapp
2021-10-20 11:18

Staffanstorp - FC Trelleborg 2-2

Målskytt: Gressman 2

 

En tuff match hemma mot FC Trelleborg. Matchen i sig gör vi faktiskt väldigt bra och skapar i första halvlek 3-4 lägen som borde resulterat i mål. Vi står bra bakåt och släpper inte till mycket, mer än ett läge där Trelleborg spelar sig fria och Marius gör en bra räddning.

 

Andra halvlek är också stabil. Gressman gör 1-0 otroligt fint, lite Bergkamp vibbar. 2-0 gör samme Gressman och det känns som segern är klar. i 80e min kommer vi helt rena mellan straffpunkt och mållinje där vi ska lägga in bollen. Tyvärr missar vi den och i anfallet efter reducerar Trelleborg på en chans som inte var en chans, men ett individuellt misstag från vår sida. Tyvärr kvitterar FCT också på en hörna i 90e minuten. Otroligt tung förlust då detta var vår sista chans att hänga med i toppen.

 

Vi ska försöka avsluta snyggt och ta revansch redan på lördag mot Husie på bortaplan. 

Besvikelse och glädje
2021-10-10 09:47

Två matcher spelade!

I tisdags mötte vi Kulladal och förlorade med 2-1. En match en grymt vattensjuk plan gjorde att man inte kunde spela bollen på marken överhuvudtaget. Vi försökte få matchen inställd redan innan start, men domare beskrev situationen som omöjlig att flytta, då spelschemat var så späckat redan. Kulladal vänder underläge och gör 2-1 i 89e. En otroligt tung förlust på ett sätt som inte var värdigt fotbollen i division 4.

 

I lördags mötte vi Belleuve. Vi vinner med 2-1. Jämför man matcherna så var detta en högklassig division 4 match med mycket fin fotboll från båda håll. Vi gör mål genom Gressman och Welle, medan Belleuve kvitterade via en frispark. En del chanser i första halvlek som kunde resulterat för Belleuve. Marius och stolpen höll tätt och vi tog en meriterande seger! 

Toppinsats!
2021-10-03 10:34

Staffanstorp  - Höllviken 3-1

Målskyttar: Gressman 2, Olle 1

 

En tuff match mot för tillfället serieledande Höllviken. Första mötet åkte vi på en onödig förlust med 1-0 på bortaplan, men idag fick vi verkligen revansch. 

 

Från första minut tar vi tag i ställningarna och styr matchen fullständigt. Vi spelar kreativt och följer matchplanen till pricka. Spelarna vill ständigt ha boll och har många fina kombinationer. Höllviken kommer inte till alls under den första halvleken. Vi gör 1-0 där Fabbe tar sig igenom och hittar Welle, som än en gång slår ett magiskt inspel som Olle stöter in i tom kasse(Hur många gånger har denna kombination inte hänt!?) 2-0 kommer från ett fint anfall nere på egen planhalva via Song, till Nix, till Fabbe, till Fors, till Gress, till Eric och snett in till Gress igen som stöter in den. Mycket, mycket bra! Hela första halvlek är kanon och inget snack. 

 

Andra halvlek försöker Höllviken kliva lite högre på oss. Jag tycker vi löser detta ändå väldigt bra, men tyvärr redan efter 10 min reducerar Höllviken på ett liknande mål som vårt 1-0 mål. Vi tappar boll på mitten och Höllviken kommer 4 mot 4 och lyckas sätta in den i tom kasse.

Därefter blir vi faktiskt inte stressade alls utan tar tag i det igen, har fina anfall men får inte in den. Några minuter senare får vi ut bollen till Welle som avslutar, räddning från målvakten och Gress stänker dit sitt andra med en hård volley! 3-1 och resterande del av matchen ligger vi lite lägre och låter inte Höllviken skapa mer än ett långskott som Marius räddar till hörna. Vi har möjligheter att punktera matchen med fler mål, men sista avslutet är inte tillräckligt bra.

 

En riktigt bra insats som gör att vi fortfarande har saker att spela för nu, när det är en tredjedel kvar av serien. Nästa match är redan på tisdag, borta mot Kulladal! 

Seger
2021-09-30 09:47

Kosova - Staffanstorp United 1-5

Målskyttar: Olle 2, Zacke 1, Fabbe 1, Filip 1

 

En bra genomförd match där vi har många fina kombinationer offensivt. Vi gör 5 mål framåt och har bud på ännu fler.

 

Bakåt står vi stabilt och släpper endast in ett mål på en frispark direkt in i mål, samt en längre boll som deras duktiga anfallare nickar i ribban.

 

Vi gör jobbet och tar 3 goa poäng. Nu laddar vi för möte mot serieledarna Höllviken på lördag!

Snöplig förlust..
2021-09-15 18:16

Staffanstorp - Lilla Torg 0-1

 

En snöplig förlust mot Lilla Torg på hemmaplan. 

Första halvlek är vi inte riktigt med utan Lilla Torg är det bättre laget. Dock skapas inga direkta målchanser, men det är ändå Torget som gör matchens enda mål i första halvlek. En inspark (!) missbedöms på mittfältet och studsar över, varpå man får fram bollen till en rättvänd mittfältare som sätter den i djupled på en löpande ytter, där vår försvarare stod på fel sida. 0-1 och en tung uppförsbacke.

 

I andra halvlek är vi bättre och kommer runt till många halvchanser. Lilla Torgs försvarare offrade sig hela matchen igenom och jag vet inte hur många skott i grymt farliga lägen man antingen täcker eller får undan precis innan vi kan trycka bollen i kassen. En missräkning med poängförlust, men vi får ladda batterierna och komma igen. 

Seger borta mot Flagg
2021-09-04 17:33

Flagg - Staffanstorp 0-1

Målskytt- Viktor Ohlsson, ass Fabian Petersson

 

Under en del matcher i början av säsongen hade vi verkligen stolpe ut och de få chanserna motståndarna fick blev till mål. Idag hade vi marginalerna med oss och lyckas vinna en tuff bortamatch mot Flagg.

 

Matchen tar vi tag i direkt och har som väntat mycket bollinnehav. Vi kommer vissa stunder fram i fina lägen men lyckas inte komma tillrätta vid sista tredjedelen.  Bakåt är det stabilt då vi ofta har koll på Flaggs ständiga långbollar mot Andy Borg på topp.  Bolltempot från oss är lite lågt och därmed kommer vi inte loss så mycket som vi hoppats på. De gånger Flagg går framåt så kommer man in med massa folk i boxen och hotar. 0-0 är rättvist i paus.

 

Första 20 i andra halvlek är bra. Vi sätter pressen tidigt och vi vinner mycket boll. Löpningarna finns där framme och vi har mycket energi. 1-0 kommer på nick från Olle där Fabbe slår ett fint inlägg. Andra halvan av halvleken är inte som första halvan. Vi tappar initiativet och tar väldigt många felbeslut på offensiva planhalva, vilket gör att vi tappar boll och Flagg får farligheter gång på gång då man stannar med mycket folk och stoppar sina långa bollar. Man har ett skott i stolpen, ett i ribban och någon nick som studsar bredvid. Vi själva har kontringslägen som vi ska utnyttja bättre.

 

Matchen slutar 1-0 och vi lyckas ta en krigarseger. Olidligt spännande i slutet där vi har marginalerna med oss. 3 pinnar och en ny nolla för Marius. Nu laddar vi för en tuff hemmamatch mot Lilla Torg på fredag. Bortamötet slutade med seger för oss med 2-1 då Fors gjorde båda målen.

 

Seger mot Husie
2021-08-28 16:43

Staffanstorp United - Husie 4-1 (1-0)

Målskyttar:

Viktor Ohlsson 2

Robin Fors 1

Edvin Song 1

 

Efter vår usla insats i senaste matchen mot Trelleborg så ville vi visa upp oss från rätt sida denna gång. Matchen tar vi tag i ganska omgående och framåt är vi faktiskt väldigt kreativa och hittar fina kombinationer, framförallt en del som vi tränat på. Det skapas lägen under första halvlek, det borde blivit både ett, två och minst tre baljor innan vi gör 1-0 på ett fint anfall där Welle assisterar Olle. Husie har ett riktigt farligt anfall där man kommer igenom och skottet blockas, där även sen returen blockas av uppoffrande försvarare. Första halvlek är positiv med många chanser skapade, samtidigt som det kunde varit väldigt många till om skärpan varit där i passningsspelet. 1-0 i halvlek.

 

Andra halvlek är också godkänd! Vi fortsätter att skapa chanser och vårt 2-0 mål är otroligt vackert då vi kombinerar oss fram och avslutas med att Welle får assist nummer två, än en gång till Olle. 3-0 löser Fors efter fint förarbete från Silva som kommer in och gör sina första minutrar i år. 4-0 gör ständigt löpande Song med ett fint avslut i bortre hörnet. 4-0 hade vi varit väldigt nöjda med, men tyvärr de sista sekunderna är vi nonchalanta på flera olika sätt, passningsspel, hemåtjobb samt försvarssarbete, vilket gör att Husies duktiga forward kan skruva in 4-1 i bortre hörnet, på matchens sista spark. 

 

Flera steg framåt efter förra matchen. Från att inte skapa en enda chans senast så skapar vi chanser för att komma upp i tvåsiffrigt idag. Bollen ska självklart in i målet också, och där får vi se till o vara ännu mer koncentrerade framöver. En önskan är också att vi ska kunna kontrollera matchen än mer än vad vi gör idag. Det blir lite mycket hawaii, fram och tillbaka när vi leder med 2-0 för att vi ska vara nöjda. Vi får jobba vidare med att vara trygga med bollen och inte alltid slå den svåraste passningen som är möjligt, var vi än är på banan. 3 goa poäng och vi ser fram emot nästa! 

 
Huvudsponsorer
Samarbetspartners
Matchsponsorer 2021