Missa inte nästa match!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Staffanstorp United FC
Glädje - Gemenskap - Utveckling
A-lag

A-laget leder serien!
2023-06-07 10:49

Tre raka segrar för herrarna

Bunkeflo FF - Staffanstorp United 1-2

En tuff och solig bortamatch mot ett bra Bunkeflo. Vi hade inför denna match ett stort antal spelare borta men vi gynnas av att ha en stor trupp.
Vi startade matchen bäst och skapade några lägen innan Bunkeflo i mitten på första halvleken lyckades göra 1-0. Därefter tappade vi kontrollen lite innan vi kom tillbaka och gjorde 1-1 i halvlekens sista minut genom Niklas Mårtensson. 

Andra halvlek präglades av mycket kamp, dueller och inställning. I den 52 min blev Friis fälld i straffområdet och Olle kunde säkert göra mål på straff till 1-2. Vi gjorde en bra prestation i andra halvlek och lyckades stå emot där Bunkeflo skapade några chanser som inte direkt skapade någon oro. 


Staffanstorp United - Vellinge FF

En av säsongens bättre prestationer kom hemma mot Vellinge FF. Trots stort manfall på 11 spelare tog många ett stort ansvar och visade att man vill fightas om en startplats. Tidigt gjorde vi 1-0 via Leos inlägg/avslut som gick hela vägen i bortre burgaveln. 
Vi hade chanser till både 2-0 och 3-0 men istället slarvar vi och bjuder Vellinge på 1-1. I mitten på halvleken satte Friis dit 2-1 via ett fint avslut.
I andra halvlek blir Niklas fälld i straffområdet och Åstrand satte säkert dit straffen till 3-1.
Därefter hade vi bra kontroll genom hela halvleken, vi har även chanser att göra 2-3 mål till men är inte tillräckligt kliniska i sista tredjedelen.


BK Flagg - Staffanstorp United 1-3

Vi mötte ett ungt Flagg där vi startade matchen mycket bra och gör en mycket bra första halvlek. Vi lyckades även göra 0-1 via Niklas Mårtensson men skall egentligen stå minst 0-5 i paus där vi brände solklara målchanser.

Flagg gjorde en bra andra halvlek och vi gick ner i tempo ganska rejält. 0-2 kom när debutanten Simon Ståhl prickade Bagges panna som nickade in bollen snyggt. Därefter bjöd vi Flagg på ett enkelt mål och Åstrand satte dit 1-3 via straff. 

Tre segrar som gör att vi i dagsläget står som serieledare. På fredag kommer spelskickliga Bosna på besök i en toppmatch, vi hoppas att ni tar er till vallen för att supporta laget till tre nya poäng.

Uppdatering A laget
2023-05-16 09:55

En uppdatering kring herrarnas matcher 

FC Bellevue - Staffanstorp United 2-3

I femte matchen mötte vi Bellevue som gjort om i truppen och fått in en del unga spelare. Vi startar matchen bra och gör en fin första halvlek men med ställning 0-0 i paus. Vi åker på en riktig kalldusch när Bellevue gör mål direkt i andra halvlek, därefter har Bellevue en kort period med några målchanser då vi hamnar i obalans. Resterande halvlek dominerar vi fullständigt där vi gör 1-1 via Mårtensson efter fin pass av Fors. 1-2 kommer när Friis blir nerdragen i straffområdet, solklar straff som Welander enkelt gör mål på. I samma situation får Bellevue 2 röda kort för snack och vi lyckas göra 1-3 vid ett senare tillfälle när Leo snyggt viker in i banan och får till ett fint avslut i mål. 
Bellevue lyckas göra 2-3 i slutet på matchen där vi är passiva i försvarsspelet men vi håller ut och får med oss en vinst i en tuff bortamatch.

Staffanstorp United - Kosova IF 0-1

Efter tre raka segrar kom första förlusten på hemmaplan mot Kosova. Återigen startar vi matchen dåligt och låter motståndarna upp enkelt på offensiv planhalva där spelade aggressivt och fick med sig en hel del fasta situationer som de även gör 1-0 på. Vi lyckas skrapa ihop några heta lägen i slutet på halvleken som borde ha resulterat i minst ett mål men har tyvärr inte turen på vår sida. Andra halvlek spelar vi i princip på motståndarnas planhalva men lyckas inte komma igenom och skapa tillräckligt med målchanser för att göra mål. 

Malmö IK - Staffanstorp United FC 0-2

Säsongens stabilaste prestation och seger!
Vädret och blåsten gjorde Vi fick en kanonstart i första minuten när Leo rann igenom på Mårtenssons fina passning och satte dit 0-1. Därefter hade vi bra kontroll på halvleken bortsett från en situation där Marius gjorde en fin räddning och stoppade MIK från att göra mål. I andra halvlek agerar vi mer i ett omställningsspel och har bra kontroll rätt igenom matchen. Vi lyckas göra 0-2 på ett fint anfall där Leo slog ett inlägg som Holst förvaltade fint genom ett skott rätt upp i nättaket. En rättvis seger där vi håller nollan och knappt släpper till något bakåt. 

Staffanstorp United FC - Kulladals FF 2-1

Hemmapremiär på gräs en tisdag där vår plan som många andra tyvärr inte hanterats på ett bra sätt vilket gör det svårspelat.
Kulladal backade i princip hem med hela laget från start men är effektiva på omställningar och lyckas även göra 0-1 efter mycket slarv i vårt försvarsspel över hela planen. Målet gjorde att vi tryckte upp ännu mer och ville avgöra för snabbt i flera moment. Vi hade ett skott på volley från Fors som träffar stolpen men kan lika gärna ligga under med 0-2 då Kulladal skapade något het målchans i slutet på första halvlek.
Andra halvlek dyker vi upp som ett helt nytt lag där vi vet att vi är starka i slutet på matcherna. Vi lyckades göra 1-1 genom en nick av Silva på en hörna. I 93 min offrade Welander sig i straffområdet för att komma först på bollen. Motståndaren kom snäppet efter med en tackling, vi fick straff men tyvärr fick Welander en rejäl smäll mot knäet. Åstrand satte säkert dit 2-1 och vi tar med oss tre tunga poäng.

Malmö City - Staffanstorp United FC 3-2

Säsongens andra förlust kom i söndags mot ett bra Malmö City på sitt konstgräs.
Vi startar matchen bäst men bjuder City på första målet. Därefter blir det ett böljande spel där båda lagen öppnar upp sig och skapar några lägen. Vi gör ett mål genom Olle men linjemannen vinkar av, offside säger han till några och hands säger han till Olle. 
Vi gör det bra under perioder i första halvlek men lyckas inte göra mål.
Vi startar andra halvlek på ett mycket bra sätt, vi gör 1-1 via ett magiskt anfall där Roos hittar ett fint inspel till Fors som vänder upp och gör mål.
1-2 kommer när Roos blir sparkad på foten vid avslut och Åstrand gör inga misstag från straffpunkten. 

Tyvärr blir vi drabbade av felbeslut när motståndaren blir ”fälld” (fäller sig själv) utanför straffområdet som vi tydligt kan se på videon. Linjemannen som står 40 meter bort tar beslut att det är innanför, det är var det är på denna nivån. 
2-2 via straff och i sista minuten slår de ett inlägg där vi gör självmål och förlorar matchen. 
Vi möter ett spelskickligt lag men vi ska kunna göra det bättre i slutet på matchen för att ta med oss poäng.

Herr tog tredje raka
2023-04-24 12:07

Efter tre omgångar har vi lyckats att skrapa ihop full pott men vi är dock långt ifrån nöjda med spelet. I de första två matcherna har vi under början av matcherna varit lite frånvarande för att i andra halvlek steppa upp och vinna matcherna. I senaste matchen mot FC Bellevue är vi påkopplade från minut ett och båda lagen bjuder på en väldigt bra första halvlek, med högt tempo och bra kvalitet i spelet. Andra halvlek börjar och vi faller tillbaka i gamla synder, står på hälarna vilket resulterar i 1-0 direkt i minut 46. För många andra lag hade detta inneburit ett väldigt hårt slag. Men istället för att gå ner oss, så höjer vi oss, vår prestation blir ännu bättre än den i första. Det dröjer till minut 63 innan vi kvitterar (Niklas Mårtensson) och fem minuter senare får vi en straff som Viktor Welander slår in. I samma sekvens får motståndarna två röda kort som drastiskt ändrar villkoren och vi gör även 3-1- genom Leotrim Fangu innan vi slappnar av sista 10 minuterna och Bellevue får göra mål med två man mindre.

 

Nästa hemmamatch spelas på lördag 29 april kl 13:00 på Staffansvallen. Hoppas ni kommer och stöttar! Vi ses!

Herrarna vann premiären
2023-04-10 20:53

Långfredagen betydde seriepremiär borta mot  Vellinge och vi vände hem med tre pinnar efter en säker seger med 0-3. Matchen är en typisk seriepremiär där våra grabbar är lite nervösa i början för att sakta men säkert komma in i matchen och framförallt hitta till vårt spel. När vi väl gör det blir segern tydlig och prestationen okej. 

Till fredagens match kommer vi med två skador i bagaget, Linus Holst och Jacob Bergman där Jacob tyvärr blir borta några veckor. Annars är laget intakt och vi ser framemot att visa vår hemmapublik att vi är ett mycket bra fotbollslag.

Välkomna till Vallen på fredag kl 19:00!

A-lags debutanter från egna led mot Ystad
2023-04-05 10:09

Nu är äntligen försäsongen över och vi är igång med den sista träningsveckan inför premiären.

Summa summarum är det en fullt godkänd försäsong. Det som varit det absolut roligaste är att vi lyckats få in en hel del unga spelare till seniorlaget i både träning och match.

 

Under vintern har vi haft i träning spelare från vårt u19- och u16-lag. Grabbarna har gått in och visat att dem blir att räkna med och att vi har en framtid som är ljus.

 

I helgen mötte seniorlaget Ystad och det var dags för några av våra ungdomsspelare att göra debut. Vi åkte mot Ystad med   3 spelare från u-19 (Edvin, William och Elias) samt en spelare från vårt u16 (Benjamin).

 

Alla fyra gör sin a-lagsdebut under matchen och är även med och bidrar. William Talal spelar mittback 45min, Edvin Dervisevic spelar 45min och gör det mycket bra. Elias Florén startar matchen och spelar 75 minuter och gör det väldigt bra, är med och bidrar under hela matchen. Vår yngsta spelare för dagen  Benjamin Wendell spelar sista 17min och visar att han blir att räkna med i framtiden. Han kröner sin a-lagsdebut med att spela fram Bastian till 2-2.

 

Hoppas vi ses på fredagen den 14 april. Då välkomnar vi FC City Trelleborg  för årets första seriematch på Vallen.

Supporterhalsduk
2023-01-13 16:39
 
Slutgiltigt förslag !
2023-01-11 19:39
 
1:a Serieförslaget
2022-12-08 15:04
 
 
Huvudsponsorer
Samarbetspartners
Matchsponsorer 2023