Missa inte nästa match!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Staffanstorp United FC
Glädje - Gemenskap - Utveckling

Bli medlem i Staffanstorp United FC
BLI MEDLEM
Välkommen till Staffanstorp UnitedVälkommen till Staffanstorp United

Vi är en av regionens största och mest spännande föreningar. Klubben är ett samgående mellan Kyrkheddinge IF och Staffanstorps GIF. Med Staffansvallen som utgångspunkt, bedriver vi en utmärkt ungdomsverksamhet för fotbollsspelare på alla nivåer. Vi strävar efter att vara en öppen och inkluderande förening, för alla. Med ledorden glädjegemenskap, och utveckling, arbetar vi aktivt för att nå detta mål. Välkommen!Målvaktsträning med Janne Möller och Målvaktscoachen
2021-09-24 06:33

Staffanstorp United har kört igång träning för målvakterna i våra ungdomslag tillsammans med Målvaktscoachen där legendaren Janne Möller är huvudinstruktör och en av grundarna.  Målvaktscoachen utbildar och inspirerar morgondagens fotbollsmålvakter i Sverige, och har bedrivit

målvaktsträning för barn- och ungdomsmålvakter samt ledare i egen regi sedan 2010. Förutom träning för målvakterna har ledarna i Staffanstorp Uniteds ungdomslag blivit introducerade till Målvaktscoachens träningsupplägg och deras instruktionsvideos på Youtube för att kunna bedriva målvaktsträning på egen hand. Ungdomsledarna ges också tillfälle till att assistera under Målvaktscoachens träningar för att dels hjälpa våra ungdomar men också för att öka sina egna kunskaper inom målvaktsträning.

 

En av anledningarna till att Staffanstorp United har valt Målvaktscoachen är att vi kan få en målvaktsutbildning av hög kvalitet med utbildare som har en bra blandning av teoretiska kunskaper och praktisk erfarenhet på hög nivå. En annan anledning är att träningens intensitet och nivå anpassas efter ålder och nivå på ungdomarna. Detta gör att vi nu har möjlighet att erbjuda föreningens samtliga ungdomsmålvakter från juniorlaget ner till vårt lag med spelare födda 2010 målvaktsträning.

 

Tidigare i år har en av föreningens huvudsponsorer, Sportringen i Staffanstorp, delat ut gratis målvaktshandskar till föreningens målvakter vilket har varit mycket uppskattat av både spelare och föräldrar.

 

Historia

Genom åren har flertalet målvakter som nått elitnivå inom svensk fotboll fostrats i Staffanstorp. Redan på 70-talet spelade Christer Olsson för Landskrona BoIS i allsvenskan och vann Svenska Cupen 1972.  

 

Under 2000-talet spelade Fredrik Persson med Staffanstorps GIFs juniorer då han stod i mål för förstalaget. För andralaget var det Mattias Filipanics som vaktade målet, samtidigt som han spelade ute i förstalaget. När Fredrik gick till Trelleborgs FF och allsvenskan tog Mattias platsen i Staffanstorp GIFs förstalag. Ett par år senare möttes Trelleborgs FF och IFK Malmö i Superettan. Då var Fredrik målvakt för Trelleborg FFs och på andra sidan planen stod Mattias framför IFK Malmös mål. Imponerande med två målvakter från Staffanstorp på plan i en elitmatch!

 

På senare år har vi sett andra framgångsrika målvakter från Staffanstorp, tex Patrik Behm Fransson som spelade i div 1 för Lunds BK, Johan Mårtensson i div 2 för BK Olympic och Simon Forsén som var U19 målvakt i Malmö FF och bla satt på avbytarbänken som 2:e målvakt bakom Johan Dahlin under europaäventyret 2011.

 

Den senaste målvakten från Staffanstorp att ta klivet in i elitens finrum är Rasmus Norlander som tog steget upp i Torns IF A-trupp och div 1 tidigare i år.

 

Vi önskar våra ungdomsmålvakter, Rasmus och vår samarbetsklubb Torns IF stort Lycka Till med resten av säsongen!

Utbildning - basal idrottsmedicin
2021-09-08 08:48
Basal Idrottsmedicin

I helgen genomfördes en kurs inom Basal Idrottsmedicin!

Kika gärna igenom era förbandslådor så de innehåller det som behövs om olyckan skulle vara framme!

Kansliet öppnar på tisdag igen
2021-09-02 16:02

Hej!

 

Vi har stängt på Kansliet fredag 3/9 och måndag 5/9.

 

Välkomna åter på tisdag 7/9.

 

Mvh, Maria Bergmann

Kansliet Staffansvallen

kansliet@staffanstorpunited.se

 

 

Ung ledare!
2021-08-31 06:48

Lionel är vår första Unga Ledare men vi behöver fler!
Tycker du det låter intressant? Börja din tränarkarriär redan i tidig ålder – du får support och vägledning av en trygg och erfaren tränarstab för att senare kunna stå på egna ben.

Så här säger Lionel om uppdraget:

Varför Ung Ledare?

Jag har valt att bli ung ledare för att jag vill motivera unga fotbollsspelare, jag vill även lära ut allt det jag kan som aktiv spelare. Jag är en person som älskar att se utveckling och framgång, därför passar tränarrollen mig perfekt!

 

Vad betyder uppdraget för dig?

Det betyder mycket, att få vara ledare för dom fantastiska ungarna jag har är ett uppdrag jag verkligen kommer att lägga ner all min tid och energi på.

 

Vad är bra med Staffanstorp United?

Staffanstorp United är en klubb med många spelare, även många ledare, som sprider glädje och värme även under våra mörkaste dagar, vi är en klubb där alla kan känna sig hemma och trygga.

 

Vad vill du säga till andra unga personer som funderar på att bli ledare?

Jag tycker att ni ska ta den funderingen och göra den till en verklighet, för ni behövs!

Saker att tänka på är att våga ta för er, våga fråga frågor. Jag har fått jättebra hjälp på vägen dit där jag är nu, och det kommer ni också att få om ni lägger ner er tid och visar engagemang!

 

Vad är ditt mål som ledare i framtiden?

Mitt mål är att utveckla mina spelare till sin maximala nivå, att få ut varenda svaghet och göra det till en styrka. Jag vill följa med mitt lag (P08) så långt jag kan och vinna så mycket vi kan, för det vet jag vi inte har några alls problem med.  Sedan när det är dags för mig att inte vara deras ledare längre så ska dom vara redo för junior eller senior nivå.

Individuell Fotbollsträning i Skåne
2021-07-02 21:40

Nu är anmälan öppen för ”Individuell fotbollsträning i Skåne”, ett initiativ av vår samarbetsklubb Torns IF för att stärka fotbollen i regionen.

 

Konceptet innebär att spelare i åldrarna 13-16 år oavsett förening att få möjlighet att fördjupa sig i främst olika tekniska moment och utveckla spetsegenskaper inom dessa. Träningarna, som generellt kommer bedrivas på söndag eftermiddag/kväll, kommer innehålla ca 4-8 spelare från olika föreningar och ledas av två ledare från Torns IF - Hampus Danielsson samt Nima Mahoutchian, två välkända profiler inom ungdomsfotbollen i Skåne.

 

Som medlem i Staffanstorp United får man rabatt på priset och betalar 200kr per pass som man anmäler sig till. Ordinarie pris är 250kr. Samtliga spelare har dock möjlighet att få två gratis pass för att testa på innan man behöver betala något.

 

Vv notera att detta är en aktivitet som arrangeras av Torns IF. Vid frågor vänligen kontakta Hampus Danielsson, Torns IF, på 0725-167720.

 

För mer information samt anmälan, kolla in

https://www.instagram.com/ifts_2021/

Sportringen har stängt v 27-28!
2021-07-02 05:41

Hej alla!

 

Nu håller vi semesterstängt i två veckor.

 

Ha en skön sommar

 

Vi är tillbaka måndag 19/7 igen

 

Mvh, Sportringen

 

PÅGACUPEN 2021 30-31 OKTOBER
2021-06-30 19:27

Läs mer här https://www.procup.se/cup/34668.htm

Finns även mer inormation under fliken Evenemang

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
P-06 , 27/09 21:05 
P-06 , 26/09 19:41 
P-06 , 25/09 12:36 
 
Huvudsponsorer
Samarbetspartners
Matchsponsorer 2021