Missa inte nästa match!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Staffanstorp United FC
Glädje - Gemenskap - Utveckling

Bli medlem i Staffanstorp United FC
BLI MEDLEM
Välkommen till Staffanstorp UnitedVälkommen till Staffanstorp United

Vi är en av regionens största och mest spännande föreningar. Klubben är ett samgående mellan Kyrkheddinge IF och Staffanstorps GIF. Med Staffansvallen som utgångspunkt, bedriver vi en utmärkt ungdomsverksamhet för fotbollsspelare på alla nivåer. Vi strävar efter att vara en öppen och inkluderande förening, för alla. Med ledorden glädjegemenskap, och utveckling, arbetar vi aktivt för att nå detta mål. Välkommen!Bingolotto firar 30 år!
2021-10-22 09:06

Välkommen till något av följande ställen för att köpa din bingolott och samtidigt stödja vår verksamhet: Citygross & Willys tors 21/10 – lör 23/10 och på Sportingen.

 

Föreningens lott-ansvarig Ulf Fransson erbjuder även gratis hemkörning inom Staffanstorp (lotterna läggs i era brevlådor). Ring/sms:a Ulf på 070-736 41 21, betalning av lotterna via swish.

Du kan också köpa digitala Bingolotter på denna länk:

https://www.bingolotto.se/bingolotter?customerId=25001729

Viktig info till alla som deltar i Caveman! ☝😃
2021-10-06 15:57

Vi går mot mörkare tider och det innebär att det blir svårt att genomföra CaveMan på bästa sätt utan skaderisk då vi bl a saknar belysning eller att det kommer halkbekämpas. 💡❄

 

Vi har i samråd med Staffanstorp United tagit ett beslut om att CaveMan får vintervila.

Vi kommer att hålla uppehåll över vintern fr o m 1 november t o m 3 april

 

Så nu laddar vi batterierna så att vi längtar tillbaka till ett fullsatt CaveMan där vi bjuder på fullt ös med go stämning och träningsglädje som vi alla bidrar med. 

 

Vi kör på som vanligt på följande fyra söndagarna 10/10, 17/10, 24/10 och sista 31/10.
Så in och säkra era platser innan vinteruppehållet 😃👍

 

//Coacherna Ola & Linda

Höstlovscamp i Lund 7 – 13 år
2021-10-01 11:28

Jag, Nawid Jashar, tillsammans med mina två klasskamrater har startat ett UF
(ett skolarbete på gymnasiet om hur man startar företag).

Nu på höstlovet håller vi i en Fotbollscamp i samarbete med Torns IF, där naturligtvis Staffanstorp United FCs medlemmar också är välkomna.

Alla mellan 7 - 13 år är välkomna till Tornvallen, Stångby. Detta kommer ske vecka 44, 2-3 nov.

Anmälan och info finns här:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfcKH52Xc7TUDrbPVN5I51DRS4jpf3qRDDIfPtUxgtWBbYzYA/viewform?usp=pp_url

 

Vid frågor och funderingar kontakta oss:

Nawid: 070 456 0303

Mail: Flashcampuf@gmail.com

Instagram: Flash Camp UF

 

Sportchef klar för Staffanstorp United
2021-09-28 08:16
Simon Forsén och Martina Wickström

Vi är glada att redan nu kunna presentera Simon Forsén som föreningens första Sportchef med start 1 januari 2022!

Simon började sin fotbollskarriär som målvakt i Staffanstorps GIF och har även vaktat målet för andra klubbar, bl.a. Malmö FF där han representerade klubben under tre UEFA Europa League matcher under Europaäventyret 2011.

Sedan han lagt sin aktiva karriär bakom sig har Simon vid sidan om sitt yrke som säljare inom byggvarubranschen fortsatt att vara aktiv inom fotbollen både som sportchef och som målvaktstränare.

Simon bor i Staffanstorp med sin familj och har nära till Staffansvallen.

 

Välkomstintervju med Simon:

 

Välkommen tillbaka till Staffanstorp Simon!

- Tack!

 

Varför valde du att återvända till dina fotbollsrötter?

Jag valde Staffanstorp United för föreningens ambitioner och den drivkraft som finns inom föreningens många eldsjälar. En familjekänsla och en vilja att ta föreningen till nästa steg i både utveckling och i tävlingssammanhang.
Det finns en stor vision att få alla klubbens sektioner att jobba på samma sätt med en tydlighet och en blå tråd för att i slutändan kunna förbereda både ledare och spelare för nästa steg i sina karriärer.

 

Baserat på din erfarenhet med att spela för och jobba med andra föreningar, vilka möjligheter ser du för Staffanstorp United inom de närmsta åren?

Efter dom enorma förutsättningar som finns med fantastiska planer med omklädningsrum och olika andra faciliteter så är möjligheterna oändliga.

 

Vad kommer du att ta med dig till Staffanstorp United som föreningens spelare, ledare och andra kommer att ha nytta och glädje av?

Jag kommer framförallt bidra med tydlighet, trygghet och väldigt mycket rutin för dom olika sektionerna. Ett stort bollplank för att kunna bolla idéer. Jag älskar att lyssna på människors olika idéer och tankar för att tillsammans kunna utveckla föreningen.
- Det är viktigt för mig att tränarna och spelarna ska känna att vi har en genomgående tråd om hur vi ska spela fotboll och bedriva verksamheten oavsett vilken ålder man tillhör. Föräldrar, spelare och ledare ska känna sig trygga och älska att tillhöra United.

 

- Hur stort skrivbord kommer du att ha?

Jag kommer finnas ute på planen för att det är där verksamheten bedrivs och där får man också träffa alla spelare och ledare. Högt i tak och kommunikation är något jag förespråkar alla dagar i veckan och väldigt viktigt för att vi ska kunna ta nästa steg som förening.

 

- Avslutningsvis, är det något du önskar säga till föreningens medlemmar?

- Det ska bli otroligt roligt att sätta igång 2022 med att träffa alla aktiva i föreningen!

 

Vi önskar Simon lycka till i sin nya roll och vi ser alla redan nu fram emot 1 januari 2022!

 

Mvh

Styrelsen

Målvaktsträning med Janne Möller och Målvaktscoachen
2021-09-24 06:33

Staffanstorp United har kört igång träning för målvakterna i våra ungdomslag tillsammans med Målvaktscoachen där legendaren Janne Möller är huvudinstruktör och en av grundarna.  Målvaktscoachen utbildar och inspirerar morgondagens fotbollsmålvakter i Sverige, och har bedrivit

målvaktsträning för barn- och ungdomsmålvakter samt ledare i egen regi sedan 2010. Förutom träning för målvakterna har ledarna i Staffanstorp Uniteds ungdomslag blivit introducerade till Målvaktscoachens träningsupplägg och deras instruktionsvideos på Youtube för att kunna bedriva målvaktsträning på egen hand. Ungdomsledarna ges också tillfälle till att assistera under Målvaktscoachens träningar för att dels hjälpa våra ungdomar men också för att öka sina egna kunskaper inom målvaktsträning.

 

En av anledningarna till att Staffanstorp United har valt Målvaktscoachen är att vi kan få en målvaktsutbildning av hög kvalitet med utbildare som har en bra blandning av teoretiska kunskaper och praktisk erfarenhet på hög nivå. En annan anledning är att träningens intensitet och nivå anpassas efter ålder och nivå på ungdomarna. Detta gör att vi nu har möjlighet att erbjuda föreningens samtliga ungdomsmålvakter från juniorlaget ner till vårt lag med spelare födda 2010 målvaktsträning.

 

Tidigare i år har en av föreningens huvudsponsorer, Sportringen i Staffanstorp, delat ut gratis målvaktshandskar till föreningens målvakter vilket har varit mycket uppskattat av både spelare och föräldrar.

 

Historia

Genom åren har flertalet målvakter som nått elitnivå inom svensk fotboll fostrats i Staffanstorp. Redan på 70-talet spelade Christer Olsson för Landskrona BoIS i allsvenskan och vann Svenska Cupen 1972.  

 

Under 2000-talet spelade Fredrik Persson med Staffanstorps GIFs juniorer då han stod i mål för förstalaget. För andralaget var det Mattias Filipanics som vaktade målet, samtidigt som han spelade ute i förstalaget. När Fredrik gick till Trelleborgs FF och allsvenskan tog Mattias platsen i Staffanstorp GIFs förstalag. Ett par år senare möttes Trelleborgs FF och IFK Malmö i Superettan. Då var Fredrik målvakt för Trelleborg FFs och på andra sidan planen stod Mattias framför IFK Malmös mål. Imponerande med två målvakter från Staffanstorp på plan i en elitmatch!

 

På senare år har vi sett andra framgångsrika målvakter från Staffanstorp, tex Patrik Behm Fransson som spelade i div 1 för Lunds BK, Johan Mårtensson i div 2 för BK Olympic och Simon Forsén som var U19 målvakt i Malmö FF och bla satt på avbytarbänken som 2:e målvakt bakom Johan Dahlin under europaäventyret 2011.

 

Den senaste målvakten från Staffanstorp att ta klivet in i elitens finrum är Rasmus Norlander som tog steget upp i Torns IF A-trupp och div 1 tidigare i år.

 

Vi önskar våra ungdomsmålvakter, Rasmus och vår samarbetsklubb Torns IF stort Lycka Till med resten av säsongen!

Utbildning - basal idrottsmedicin
2021-09-08 08:48
Basal Idrottsmedicin

I helgen genomfördes en kurs inom Basal Idrottsmedicin!

Kika gärna igenom era förbandslådor så de innehåller det som behövs om olyckan skulle vara framme!

Kansliet öppnar på tisdag igen
2021-09-02 16:02

Hej!

 

Vi har stängt på Kansliet fredag 3/9 och måndag 5/9.

 

Välkomna åter på tisdag 7/9.

 

Mvh, Maria Bergmann

Kansliet Staffansvallen

kansliet@staffanstorpunited.se

 

 

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
P-06 , 23/10 19:22 
Juniorer , 20/10 18:46 
A-lag, 20/10 11:18 
Juniorer , 18/10 19:55 
 
Huvudsponsorer
Samarbetspartners
Matchsponsorer 2021