Missa inte nästa match!
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Staffanstorp United FC
Glädje - Gemenskap - Utveckling

Bli medlem i Staffanstorp United FC
BLI MEDLEM
Välkommen till Staffanstorp UnitedVälkommen till Staffanstorp United

Vi är en av regionens största och mest spännande föreningar. Klubben är ett samgående mellan Kyrkheddinge IF och Staffanstorps GIF. Med Staffansvallen som utgångspunkt, bedriver vi en utmärkt ungdomsverksamhet för fotbollsspelare på alla nivåer. Vi strävar efter att vara en öppen och inkluderande förening, för alla. Med ledorden glädjegemenskap, och utveckling, arbetar vi aktivt för att nå detta mål. Välkommen!Ny tillfällig operativ ordförande
2019-06-30 23:13
Hej alla medlemmar,

Ännu en (vår)säsong har nu nått sitt slut. Från styrelsens sida vill vi rikta ett särskilt STORT TACK till alla våra ledare, för det fantastiska arbete de lagt ner för de barn och ungdomar vi har i föreningen. Som förening har vi denna termin växt i medlemsantal, vilket är den bästa feedback vi kan få på att vi har en god och givande verksamhet. 

För styrelsens del har vårsäsongen handlat betydligt mer om att vidareutveckla Staffanstorp United, än att slå samman Staffanstorps GIF och Kyrkheddinge IF. Införandet av barnfotbollscoach, renovering av klubblokal, vidareutvecklad policy, ny hemsida och nya föreningssektioner, införande av HBTQ-bindlar från 13 år och uppåt för att påvisa allas lika värde i en homogen fotbollsvärld, är några av de satsningar vi gjort. 

Innan vi tar sommaruppehåll, vill vi emellertid kommunicera ut en sista nyhet och förändring. Nuvarande ordförande Gustav Plantin kommer tillfälligt att ta ett kliv tillbaka i styrelsearbetet, för att breda rum åt arbete på UEFA i sommar efterföljt av en termins utbytesstudier i Kanada under hösten.

Med anledning av detta kommer Martin Wickström, styrelseledamot och tidigare ordförande i Kyrkheddinge IF, temporärt ta över den operativa styrelseklubban fram t.o.m januari.

Styrelsen nås alltid på styrelsen@staffanstorpunited.se).

Från oss alla till er alla – glad sommar!

Semesterstängt på Kansliet
2019-06-27 10:58

Kansliet kommer att hålla semesterstängt under veckorna 27 - 30.


Vecka 31 går vi på halvfart och finns tillgängliga via Kansliets telefon: 0768 - 777757

(Skicka gärna sms så ringer vi upp)


Vi önskar er en riktigt skön sommar

och så hoppas vi på många soliga fina dagar! /Maria och Björn

2019-06-12 01:07
 
A-lag
Staffanstorp United FC - Bjärreds IF 3-1
2019-06-06 16:31, A-lag

Sol, sol och sol. Nästan 30 grader varmt och en vind som gjorde matchen delvis svårspelad.


Staffanstorp börjar matchen med hög press för att känna pulsen på deras försvar. Det lyckas rätt bra och Bjärred tvingas slå bort många bollar när de hamnar i tidsnöd. Spelet böljar fram och tillbaka och Welle blir frispelad på kanten, trycker sig fram och sätter bollen i mål via en försvarare som inte hinner med,    1-0. En rättvis ledning och Staffanstorp är det bättre laget i första halvlek. Värmen gjorde sig påmind så alla spelare tog chansen att dricka vid varje spelavbrott.


Bjärred började andra halvlek bättre än Staffanstorp. De frångick sitt spel längs marken och försökte lyfta långa bollar bakom Staffanstorps försvar. De försökte anfalla med fler spelare vilket öppnade upp för snabba kontringar. Malmgren tar bollen från egen planhalva, dribblar en, två, tre, fyra spelare, drar bollen i sidled vid straffområdet. 2-0. Han har gjort dessa ruscher innan utan framgång, men idag rann han igenom.

Bjärred trycker på med fler spelare men vårt försvar idag var stabilt. Dock får de en frispark 25 m från mål och reducerar 2-1.

Staffanstorp har flera chanser att utöka ledningen. Ett par nästan lägen, friläge, skott på hjulet vid insida stolpe men den studsade tyvärr inte i mål. 

Det blir aldrig något tryck från Bjärred utan matchen spelas bara av och i minut 94 får Armend bollen och ser att målvakten är långt ute. Från halva planen gör han mål, 3-1 sen blåser domaren för full tid.


Summa summarum:

Fastän vi har många skador och att det är  studentvecka och Staffanstorp har många som tar studenten, så visade laget moral, attityd och vilja att ändå ge allt fastän en del spelare är ”slitna” av olika anledningar.......

DM-kvart för juniorerna!
2019-06-05 09:11
Staffanstorp Uniteds U19 spelar idag (5:e juni), kl 19.00 DM-kvart mot Lunds BK på Staffansvallens IP. Staffanstorp ställer upp med ett är ett ungt och hungrigt lag, med en stark säsong i ryggen. Man innehar en stark förstaplats i HJ div.2 medan man man också ligger på kvalplats upp i HJ div.3. 
I DM-kvalet kammande man övertygande hem gruppsegern, innan man även – mycket imponerande –  slagit ut RÅÅ och BK Olympic.
Idag blir ytterligare en tuff match, så se till att vara på plats och heja fram laget till semi!
19.00, Staffansvallens IP! 
A-lag
Veberöd - Staffanstorp United FC 3-0
2019-05-28 21:49, A-lag

Ännu en mitt i veckan match och denna gången i Veberöd.


Staffanstorp hade trots förlusten senast en bra träningsvecka bakom sig, men det visade sig att pga. några sjukdomar så fick man stuva om i laget rejält och detta skapade lite oro i lagdelarna.


Veberöd tar ledningen med 1-0 redan efter 10 minuter och Staffanstorp som försöker spela bollen längs marken och inte slå långbollar som vissa lag, var inte så effektivt idag. Det fanns intentioner från många spelare men tajming och löpningar ville inte infinna sig.

Tyvärr skador på tre spelare under matchen vilket gjorde att laget fick stuvas om återigen, men så är ju fotboll.


2-0 blir det till Veberöd efter 50 min och Staffanstorp försöker få till en reducering. Då blir det även 3-0 och matchen känns avgjord.


Summa summarum: En av årets ”sämre” matcher i serien. Inställning, attityd och jävlar anamma fanns ej och det går ibland inte att förklara. Det var stor skillnad från förra matchen där Staffanstorp faktiskt spelade fotboll. Ikväll var det som om semestern hade kommit tidigt, tyvärr.


Men ny match till helgen, nya utmaningar


Staffanstorp, ja dom kan spela….

Staffanstorp United arrangerar Staffanstorps Dansfestival 2019!
2019-05-23 17:24
I helgen anordnar Staffanstorp United Staffanstorps Dansfestival 2019. Allt överskott går oavkortat till föreningen, så se till att locka så många besökare som möjligt till tillställningen.
Biljetter: www.staffanstorpsdansfestival.se & Sportringen i Staffanstorp.

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
 
Huvudsponsorer
Samarbetspartners