Toppinsats!
2021-10-03 10:34

Staffanstorp  - Höllviken 3-1

Målskyttar: Gressman 2, Olle 1

En tuff match mot för tillfället serieledande Höllviken. Första mötet åkte vi på en onödig förlust med 1-0 på bortaplan, men idag fick vi verkligen revansch.

Från första minut tar vi tag i ställningarna och styr matchen fullständigt. Vi spelar kreativt och följer matchplanen till pricka. Spelarna vill ständigt ha boll och har många fina kombinationer. Höllviken kommer inte till alls under den första halvleken. Vi gör 1-0 där Fabbe tar sig igenom och hittar Welle, som än en gång slår ett magiskt inspel som Olle stöter in i tom kasse(Hur många gånger har denna kombination inte hänt!?) 2-0 kommer från ett fint anfall nere på egen planhalva via Song, till Nix, till Fabbe, till Fors, till Gress, till Eric och snett in till Gress igen som stöter in den. Mycket, mycket bra! Hela första halvlek är kanon och inget snack.

Andra halvlek försöker Höllviken kliva lite högre på oss. Jag tycker vi löser detta ändå väldigt bra, men tyvärr redan efter 10 min reducerar Höllviken på ett liknande mål som vårt 1-0 mål. Vi tappar boll på mitten och Höllviken kommer 4 mot 4 och lyckas sätta in den i tom kasse.

Därefter blir vi faktiskt inte stressade alls utan tar tag i det igen, har fina anfall men får inte in den. Några minuter senare får vi ut bollen till Welle som avslutar, räddning från målvakten och Gress stänker dit sitt andra med en hård volley! 3-1 och resterande del av matchen ligger vi lite lägre och låter inte Höllviken skapa mer än ett långskott som Marius räddar till hörna. Vi har möjligheter att punktera matchen med fler mål, men sista avslutet är inte tillräckligt bra.

En riktigt bra insats som gör att vi fortfarande har saker att spela för nu, när det är en tredjedel kvar av serien. Nästa match är redan på tisdag, borta mot Kulladal!