Missa inte nästa match!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Staffanstorp United FC
Glädje - Gemenskap - Utveckling
A-lag

Tredje raka!
2021-07-04 10:17

Lilla Torg - Staffanstorp 1-2(1-1)

Målskytt: Robin Fors 2

 

Sista matchen innan uppehållet skulle spelas mot Lilla Torg borta. Förmodligen en av de svåraste matcherna i serien, på ett Mariedals IP men en av de minsta planerna som finns i Skåne, mot ett vilt kämpande Lilla Torg. Dessutom var en fjärdedel av planen vattensjuk och väldigt "mjuk".

 

Vi får kommandot direkt i matchen och styr och ställer. Lilla Torg faller hem och ligger kompakt för att minska alla ytor på denna lilla plan. Första halvlek är ändå bra spelmässigt från oss. Vi har fina kombinationer och kommer fram i fina anfall, utan för den delen att skapa några jättefarliga lägen. Runt den 30e minuten snor Welle bollen från deras mittback och blir neddragen fri med målvakten. Rött kort till mittbacken och en frispark i farligt läge som vi drar i muren.

Några minuter senare har vi ett fantastiskt anfall igen, som påminner om 1-0 målet mot Klagshamn. Fina passningar som i slutändan går från Eric till Wellle, fram till Fors som stöter in den i tomt mål. 1-0 och en man mer. Vi fortsätter ha kommandot men i 44 minuten händer de som inte får hända. En frispark långt utifrån som mottas in i vårt straffområdet. 3 spelare går på samma boll mot en torgetspelare, där deras spelare vinner duellen och nickar ner den till en helt fristående spelare som kan ta ner den, ta en kaffe och fika, för att sen lägga in den. Otroligt att han får stå så ren i vårt straffområde. Lilla Torg satsar enormt mycket på fasta situationer, frisparkar, hörnor och inkast precis som vi pratat om innan matchen, och tyvärr lyckas dom även denna match.

 

I halvtid pratar vi mycket om att fortsätta driva på och ha tålamod. Vi börjar andra halvlek lite sämre än tidigare då de blir svårare att få fram boll. Vi gör dock 2-1 där Fors kommer fram i djupled och visar sin klass med ett bra avslut i första hörnet. Därefter är den en krigarmatch. Lilla Torg får mer och säga till om då vi i vissa stunder faller lite för långt hem med en spelare mer, och tillåter dom att slå längre bollar in i box, vilket kan studsa fel om vi har otur.

Vi lyckas hålla undan och ta vår tredje raka seger! Enormt viktigt och en riktig krigarseger. Viktigt att vi kan vinna sånna här matcher där vi inte spelar som bäst.

 

Sammanfattningsvis så tog det 3 matcher för oss, att börja hitta varandra lite grann. Vem som ska spela var, hur vi ska spela, och för spelarna att förstå tankegångarna och varandra. De tre senaste matcherna har sett mycket bättre ut, och vi ser med tillförsikt fram emot hösten. Dessa tre segrarna har gjort att vi helt plötsligt inte är avhängda, utan finns med i bilden om de högre placeringarna.

 

Nu går vi på sommaruppehåll innan vi startar upp med en träningsmatch mot Hasse Mattissons div 3 lag, Vellinge IF.

 

/ Kim


Nyhetsarkiv
Seger i träningsmatchen2021-07-29 21:50
Tredje raka!2021-07-04 10:17
Andra raka!2021-06-30 07:37
3 matcher till spelade2021-06-28 09:33
Förlust i premiären2021-06-08 08:55
Första 2-3 veckorna2021-02-10 19:21
RESTRIKTIONER2021-02-10 16:58
 
Huvudsponsorer
Samarbetspartners
Matchsponsorer 2021