Glädje - Gemenskap - Utveckling
A-lag

Seger mot Kvarnby
2024-03-15 11:01

Tisdagens träningsmatch mot Kvarnby slutade i en övertygande seger med 4-1 mot Kvarnby  IK.

Målskyttarna var Viktor "Olle" Olsson  som stod för 2 baljor , Niklas Mårtensson och Noa Hultén.

Viktor Welander  stod för assist till samtliga mål.

Tränare Haris kommenterar:

"Vi gör en bra genomförd match till stora delar. Vi har de senaste matcherna laborerat med vårt spelsätt och fått en jättefin respons från laget.

Vi sätter hög press och den biter direkt. Det genererar i ett stort bollinnehav och många målchanser. Vårt försvar och mittfält är otroligt aggressiva och trygga med bollen matchen igenom.

Kvarnby får jaga mycket boll men när dem väl vinner den är dom farliga i sina omställningar vilket resulterar i ett mål i en av dom"

Nu laddar vi vidare mot seriepremiären den 6/4 mot  Bromölla  med match mot vår samarbetspartner div-1 laget Torn.

Den matchen spelas onsdagen den 20/3 19.00 på plan 2

Välkomna till Vallen då !!

//Ulf Lindblad

Ny seger för herrarna
2024-03-10 11:44

För motståndet denna gång stod div. 3 laget IFK Klagshamn.

Tränare Haris kommenterade:

En bra genomförd match där vi under hela matchen följer vår matchplan. Vårt passningsspel erövrar mycket mark och vårt försvar släpper inte till särskilt mycket. Bra tålamod i både det offensiva och defensiva spelet genererar till en hel del målchanser.

Vi måste dock bli bättre på att spela av matchen. Sista kvarten är rent dålig stundtals. Hinderoth räddar ett friläge vid ställningen 1-2 och vi kan sen kontra in 1-3

Sammanfattningsvis gör vi en väldigt bra match, dock med en del dalar.

Dagens målskyttar  var Viktor Welander, Nikola Zivanovic och Noa Hultén.

Nästa match är tisdagen 12/3 19.00 mot Kvarnby på Staffansvallen

/ Ulf Lindblad

Målrikt i Veberöd
2024-03-03 16:14

Matchen i Veberöd blev en målrik historia.

Veberöd tog ledningen i 18:e minuten efter slarv i vårt försvar.

I den 39:e bjöd Veberöd tillbaka och Noa kunde kvitter till 1-1.

I 2:a tog vi kommandot direkt och dagens gladaste målskytt Olle tog tillvara på en rensning från eget försvar i den 52:a minuten och löpte ifrån 3 Veberödsspelare inkl. målvakten och rullade in

2-1. Ett par minuter senare kvitterade Veberöd på en frispark där det kändes som att muren var  felplacerad.

På hörnan ett par minuter senare smög Marta in på den bortre stolpen och nickade in 3-2.

Strax innan slutet kunde Niklas sätta spiken i kistan efter ett aggresivt presspel där Veberöd inte kom ur sitt målområde.

I det stora hela en väl genomförd match där vi var det bättre laget. Dock finns det fortfarande saker att jobba med men det är en månad till seriestarten så det finns tid.

Stark laginsats mot Lilla Torg
2024-02-23 14:51

I säsongens 3:dje träningsmatch hade vi besök av division 3 laget  Lilla Torg  som kvalade till 2:an i höstas.

1:a halvlek var spelmässigt jämn men det var Staffanstorp som hade de vassaste chanserna.

32 minuter in i matchen fick Lilla Torg dock en hörna som man nickade i mål. Det var deras 1:a avslut på mål i matchen.

I 2:a halvlek tog Staffanstorp över spelet och man kunde kvittera med ett vasst avslut  i den 58:e minuten av  inhoppande Simon Råstedt, som gjorde comeback efter ett tags skadefrånvaro.

Tränare Haris var nöjd med det aggresiva presspelet,  passningsspelet och med en stark laginsats med extra plus för mittbackarna och innermittfältet.

Nästa match är mot Veberöd borta Lördagen den  2/3 13.00

Inställt
2024-02-17 11:32

Dagens match mot Öja är inställd. Motståndarna fick inte ihop lag pga sjukdom och skador.

Säker seger mot Åkarp
2024-02-11 15:48

I sportchef Forsèns arbetsbeskrivning ingår numera också snösopning inför match vilket han klarade med bravur tillsammans med sina stora och små medhjälpare.

Matchen dominerades av Staffanstorp med ett stort bollinnehav och bra passningspel  speciellt i 1:a halvlek, dock utan att det skapades så många målchanser förrän i 27:e minuten när Alexander Roos slog till med sin känsliga vänsterfot från 35 meter och gjorde 1-0.  Minuten efter  utnyttjade Andreas Friis ett missförstånd i Åkarpförsvaret och kunde enkelt rulla in 2-0 från ca 40 centimeter. Inte ens Friis kunde missa detta.

I 2:a halvlek sjönk kvalitèn något och det enda att minnas var Roos vänster igen som slog till på en frispark, dock var ribban i vägen.

Tränare Eremal var nöjd med att försvarsspelet satt och ett bra passningsspel

speciellt i 1:a halvlek. En som längtade till slutsignalen och en  varm dusch  var säkert Hampus i målet som var ganska sysslolös under större delen av matchen.

Nästa  match spelas nästa lördag  på Vallen kl. 13.00 och då står Forsèn beredd med kvasten igen ifall snön faller.

Referat: Trelleborgs FF (P19 Superettan) - Staffanstorps United FC (4)
Klar seger mot ett kombinerat TFF U17 och U19
2024-02-03 15:40

Dagens träningsmatch utspelade sig i ett blåsigt Trelleborg där vi direkt tog ledningen med 1-0 i matchens inledning genom Niklas Mårtensson. En stund  senare ökade Andreas Friis till 2-0 efter fint förarbete av nyförvärvet från Enskede IK Noa Hultén. Nästa nyförvärv Felix Malmgren ville inte vara sämre utan satte 3-0 upp i krysset efter en fin inbrytning a la Stefano Vecchia.

I andra halvlek visade vi att hörnor kan vara ett starkt vapen när Niklas Mårtensson nickade in 2 sådana och fullbordade sitt hattrick. Sista  målet kom efter lite kalabalik i straffområdet innan Noa satte 6-0