Missa inte nästa match!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Staffanstorp United FC
Glädje - Gemenskap - Utveckling

Målvaktsträning med Janne Möller och Målvaktscoachen

Staffanstorp United har kört igång träning för målvakterna i våra ungdomslag tillsammans med Målvaktscoachen där legendaren Janne Möller är huvudinstruktör och en av grundarna.  Målvaktscoachen utbildar och inspirerar morgondagens fotbollsmålvakter i Sverige, och har bedrivit

målvaktsträning för barn- och ungdomsmålvakter samt ledare i egen regi sedan 2010. Förutom träning för målvakterna har ledarna i Staffanstorp Uniteds ungdomslag blivit introducerade till Målvaktscoachens träningsupplägg och deras instruktionsvideos på Youtube för att kunna bedriva målvaktsträning på egen hand. Ungdomsledarna ges också tillfälle till att assistera under Målvaktscoachens träningar för att dels hjälpa våra ungdomar men också för att öka sina egna kunskaper inom målvaktsträning.

 

En av anledningarna till att Staffanstorp United har valt Målvaktscoachen är att vi kan få en målvaktsutbildning av hög kvalitet med utbildare som har en bra blandning av teoretiska kunskaper och praktisk erfarenhet på hög nivå. En annan anledning är att träningens intensitet och nivå anpassas efter ålder och nivå på ungdomarna. Detta gör att vi nu har möjlighet att erbjuda föreningens samtliga ungdomsmålvakter från juniorlaget ner till vårt lag med spelare födda 2010 målvaktsträning.

 

Tidigare i år har en av föreningens huvudsponsorer, Sportringen i Staffanstorp, delat ut gratis målvaktshandskar till föreningens målvakter vilket har varit mycket uppskattat av både spelare och föräldrar.

 

Historia

Genom åren har flertalet målvakter som nått elitnivå inom svensk fotboll fostrats i Staffanstorp. Redan på 70-talet spelade Christer Olsson för Landskrona BoIS i allsvenskan och vann Svenska Cupen 1972.  

 

Under 2000-talet spelade Fredrik Persson med Staffanstorps GIFs juniorer då han stod i mål för förstalaget. För andralaget var det Mattias Filipanics som vaktade målet, samtidigt som han spelade ute i förstalaget. När Fredrik gick till Trelleborgs FF och allsvenskan tog Mattias platsen i Staffanstorp GIFs förstalag. Ett par år senare möttes Trelleborgs FF och IFK Malmö i Superettan. Då var Fredrik målvakt för Trelleborg FFs och på andra sidan planen stod Mattias framför IFK Malmös mål. Imponerande med två målvakter från Staffanstorp på plan i en elitmatch!

 

På senare år har vi sett andra framgångsrika målvakter från Staffanstorp, tex Patrik Behm Fransson som spelade i div 1 för Lunds BK, Johan Mårtensson i div 2 för BK Olympic och Simon Forsén som var U19 målvakt i Malmö FF och bla satt på avbytarbänken som 2:e målvakt bakom Johan Dahlin under europaäventyret 2011.

 

Den senaste målvakten från Staffanstorp att ta klivet in i elitens finrum är Rasmus Norlander som tog steget upp i Torns IF A-trupp och div 1 tidigare i år.

 

Vi önskar våra ungdomsmålvakter, Rasmus och vår samarbetsklubb Torns IF stort Lycka Till med resten av säsongen!

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Hem, 20/06 11:20 
Hem, 18/06 13:40 
Hem, 18/06 13:00 
Hem, 17/06 12:18 
Hem, 14/06 12:36 
 
Huvudsponsorer
Sponsorer
Samarbetspartners