Missa inte nästa match!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Staffanstorp United FC
Glädje - Gemenskap - Utveckling
Youngboys

Välkommen till Youngboys hemsida!


 Dags att summera 2020!
2020-12-21 20:40
Snart stänger vi detta märkliga år och tänkte summera den korta men ändå rätt händelserika säsongen.
Efter sommaren när det såg riktigt mörkt ut för detta "uträknade" lag tog herrar Ekholst, Sebbe och Edlund tag i situationen och fick med mig på "båten". Understödda av Permbeck så fick vi så småningom igång träningen en bit in i serien, och truppen stabiliserades allt eftersom. Några lämnade och några kom till, men antalet på träningen var utom vid några tillfälle rätt ok. Vi startade på "låg växel" men har kunnat skruva en hel del vilket också var inställningen i gruppen. Från att träna 1 pass/vecka eller lite ibland, så blev det ett gäng som ville träna mer och som jobbade hårt för att komma ifatt det vi låg back. Tycker alla tagit till sig träningen bra och också förstått att det inte finns nån genväg. Efterhand som vi fick upp lite fart och ork har vi också höjt oss spelmässigt. Lägsta nivån var alltjämt för dålig och svackorna i vissa matcher var direkt avgörande om vi skulle ta poäng eller inte. Lite satt säkert i huvudet, vilket det ofta gör när man förlorar för många matcher i rad. Vi ska så här i slutet dock fokusera på det vi gjorde rätt. Tror de flesta håller med när jag säger "vi hade väldigt kul" trots mycket förluster. Högt till tak och  mycket skratt men har ändå på nåt seriöst sätt tagit oss an uppgiften både på träning och match.
När vi hade alla tillgängliga så hann vi också i några matcher visa en del av potentialen som laget har och det är den nivån man behöver ligga på om vi ska vara med i racet på allvar. Tror inte de här matcherna var någon fullträff eller att vi ens var speciellt nära högsta nivån men fantastiskt kul var det.
Nu vet vi hur det känns att vinna igen och det var ett viktigt mål med säsongen.
Vi har pratat mycket om att denna säsongen var en "försäsong" med väldigt många "träningsmatcher och det var med den kloka inställningen vi gick in i hösten. Men som sagt bra jobbat och starkt att nå dit vi gjorde med så kort startsträcka.
Inför nästa säsong behöver vi bredda truppen och då är det ju extra spännande med några nya namn på plats (när vi nu kan börja träna igen)

Vill tacka för den här säsongen och önska alla en riktigt God Jul!
/Pelle

Nytt lag i div 6 Sydvästra B
2020-12-15 22:09
Team Sandby IF har nu tillkommit i serien.
Seriepremiär helgen 10-11/4  2021!
1.Arlövs BI
2.FC Näset

3.Holmeja IS

4.Klågerups GIF

5.MF Pelister

6.Skabersjö IF

7.Skanör Falsterbo IF

8.Staffanstorp U FC Ungdom

9.Uppåkra IF

10.Västra Ingelsta IS

11.Team Sandby IF

Div 6 Sydvästra B
2020-11-25 19:58
Seriepremiär helgen 10-11/4  2021!
1.Arlövs BI
2.FC Näset

3.Holmeja IS

4.Klågerups GIF

5.MF Pelister

6.Skabersjö IF

7.Skanör Falsterbo IF

8.Staffanstorp U FC Ungdom

9.Uppåkra IF

10.Västra Ingelsta IS

Gällande Coronarestriktioner
2020-11-25 19:29

Förlängda skärpta restriktioner för fotbollen i Skåne 
Idag förlängde Folkhälsomyndigheten de skärpta allmänna råden som infördes i Skåne län den 27 oktober. De skärpta råden som gäller bland annat idrotten, innebär att föreningar i Region Skåne fortsättningsvis ska avstå från att genomföra matcher och träningar.
Undantag gäller för lag i Allsvenskan, OBOS Damallsvenskan, Elitettan, Superettan samt Ettan Södra, elever på idrottsgymnasium under skoltid samt träning för barn och unga födda 2005 och senare.
Förlängningen gäller fram till och med den 13 december.


Gällande Coronarestriktioner

  • Spelare födda 2004 och tidigare får ej deltaga i träning på Staffansvallen.
  • Inga tävlings- eller träningsmatcher får spelas. Maria informerar berörda domare för inplanerade matcher.
  • Inga lag får spela matcher utanför Skånes gränser.
  • Gemensamma träningar med andra klubbar får ej arrangeras.
  • Provspel i andra klubbar är ej tillåtet för spelare 15 år och äldre (gäller till 15 nov).
  • Provspel i andra klubbar för 14 år och yngre bör undvikas.
  • Spelare från andra klubbar, oavsett ålder, får ej provspela för Staffanstorp United
  • Klubblokalen får ej beträdas.
  • Omklädningsrummen får ej beträdas.
Staffanstorp United FC U - AC Kvarnby 6-1
2020-10-01 18:48
Härlig urladdning första 45!
Onsdagskvällen bjöd på målkalas och stor underhållning, från 2 lag som ville spela fotboll.
AC Kvarnby inledde bäst med ett bra passningsspel och mycket tålamod. Första 7-8 min fick vi tillfälle att få ihop organisationen och snabbt sätta defensiven. Det var välbehövligt då motståndet tidigt kom in i matchen och skapade nåt läge. AC Kvarnby är ett spelande lag som passade oss på ett bättre sätt genom att försöka spela genom oss istället för över oss. Vi fick bra betalt för vår aggressiva press och kunde vinna boll högt och starta anfall därifrån. Efter ca 10 min skruvar vi lite ytterligare och har mycket bra fart när vi ställer om, så när målet kommer så var det en härlig mix av hårt arbete och finess.
1-0 efter 11 min och efter det så är vi riktigt bra resten av halvleken. Kvarnby är långt ifrån ofarliga men vi är nästan kliniska, vi vinner mycket boll på mitten och passningarna sitter. Vi spelar rakt och koncist och det är farligt nästan varje gång. Kvarnbys backlinje hinner inte med när vi växlar upp och vi springer ifrån till 6-0 innan paus. Mer noggrannhet även vid fasta situationer gör att vi har ett antal lägen utöver de vi utnyttjar som också kunnat resultera. Å andra sidan var det något av målen som kom lite för enkelt.
Vår överlägset bästa halvlek och skön känsla i paus.
Andra blir inte lika sprudlande, alltid lite svårt att "maxa" när man har 6-0 efter första oavsett hur mycket man pratar om det.
Matchen är jämnare i andra , lite plus till AC Kvarnby och Ekholst fick visa lite av sina kvalitéer när han tvingas till några TV-räddningar. Vi byter lite chanser med varandra men står emot till 77:e minuten då vi släpper in reduceringen, så det hinner aldrig bli spännande. Avslutningen blir behaglig och vi spelar av matchen på ett bra sätt.
Summering: Idag agerar vi som ett lag i allt vi gör, både med och utan boll. Kvalité i passningsspelet både i det korta och långa spelet. Fart i våra omställningar och mycket fina inspel som oftast sitter på bladet. Bara att hålla "klubban i isen". Första halvlek är "årets halvlek" och det måste ha varit en match helt i publikens smak, den här kvällen för de som håller på oss.
Härligt att se hur vi spelar oss ur svåra situationer och trots mycket förluster ändå spelar med nån typ av självförtroende och är bekväma med boll över hela banan.
Har hela tiden sett potentialen men vi har av olika anledningar inte varit fullt "påkopplade" innan.
Framtiden får visa om det var en engångsföreteelse men jag tror inte det var vår högsta nivå vi fick till igår.
Förlust mot Hallands Nation!
2020-09-20 19:30
Hallands Nations FF - Staffanstorp United FC U  4-0
Det orimligt tighta spelschemat börjar ta ut sin rätt och till fredagens match borta mot Hallands hade vi svårt att ställa 11 helt friska på plan. Tunn trupp till trots så startar vi matchen ganska bra och skapar några riktigt bra målchanser första 15. Spelmässigt är det ingen höjdare men vi står emot bra och är inte helt ofarliga när vi får möjlighet att sticka upp. Dock saknas spetsen i straffområdet så ingen "nätkänning" för vår del. Efter ca 25 min kommer Hallands igång och tar över mer och mer. Avslutningen av halvleken blir en tråkig historia och på 20 min släpper vi in 4 bollar. Visst har Hallands Nation lite marginalerna med sig vid nåt av målen men i vår prestation finns en del övrigt att önska. 4-0 i paus och tillbaka på ruta 1.
Andra inleder vi klart bättre och vi gör verkligen ett rejält försök att putsa siffrorna en del. Vi agerar mer bestämt och vågar hålla i bollen lite så vi får med oss fler i anfallen. Klart bättre och alltid en god början för att i ett svårt läge få mer energi i laget. De möjliga bytena är redan gjorda så bara att göra det bästa av situationen. Vi skapar några halvchanser och några fasta situationer som såg farliga ut men denna gång får vi ingen utdelning. 0-0 i andra och det är de sista 45 vi tar med oss idag.
Summering: Idag fick vi till slut ihop 13 man och den situationen får vi hoppas vi slipper de sista matcherna. Några tvingades spela 90 min, som pga av skada kanske inte ens skulle varit där. Väldigt tråkigt men vi genomför matchen och efter förutsättningarna på ett helt ok sätt.
Förhoppningsvis räcker några extra dagars vila kommande vecka för att vi ska vara på bana igen inför avslutningen av säsongen.
Staffanstorp U FC - Klågerups GIF
2020-09-20 09:33
I veckan kom så vår första "trepoängare"!
Match 2 i det här "matchblocket" med 4 matcher på drygt en vecka blev också vår bästa! I vanlig ordning släpper vi dock in ett tidigt mål innan vi vaknar, och lite stressigt blev det ett tag. Vi kommer dock snabbt in i det igen och spelmässigt är vi det bättre laget. Klågerup har en "bra serv" från mittbacksposition och hittar några läge bakom vår backlinje, men vi försöker bygga nerifrån och hitta fötter. Mycket bra fart och stort engagemang i omställningsspelet också och vi skapar tidigt en del målchanser på det. Vi vänder matchen i första och 2-1 i paus, en riktigt bra halvlek!
Andra halvlek blir lite mer försiktig och mer fokus på spelet utan boll. Härlig inställning, lite mindre finess, men tycker ändå vi fortsatt är bättre. Vi gör också det otroligt viktiga 3:e målet och har sen en ganska behaglig avslutning.
Summering: Äntligen lossnar det lite, mycket som görs rätt och vi visar att vi kan göra det med lite fart.
Tre riktigt snygga mål och vi skapar chanser på lite olika sätt, en bättre mix på bollinnehav och omställningar. Bra kontroll helt enkelt.
Vila en dag, sen ny match mot Hallands Nation.

Staffanstorp U FC - Klågerups GIF  3-1

Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
 
Huvudsponsorer
Samarbetspartners
Matchsponsorer 2022