Missa inte nästa match!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Staffanstorp United FC
Glädje - Gemenskap - Utveckling
Juniorer

Förlust mot IFK Malmö
2021-09-12 18:09

Söndagens besök på "Malmö Stadion" blev en ganska jobbig historia. Inte överraskande att "Di gule" toppar tabellen, ett lag som är förberett för spel i högre division och som blev övermäktigt för oss.

Vi inleder dock matchen optimistiskt och bra, får också tidig utdelning när Bastian påpassligt är först på en långboll och får till en perfekt lobb över en chanslös keeper. Knappa kvarten spelad och vi har en bra period med några vassa omställningar. I den 16:e minuten ringer det igen, efter fint spel och lite individuell spets smäller Leo in 0-2 i bortre. En drömöppning för oss och lite chockerande för motståndarna. Tyvärr har det en lite motsatt effekt, IFK skruvar upp farten och ökar trycket mot vårt mål. De får också snabbt kontakt igen genom 2 snabba mål på liknande sätt där vi är väldigt generösa i eget straffområde. En sak vi pratat om före och något vi borde löst mycket bättre.

Deras spelövertag är nu markant och tyvärr hinner de också vända på underläget innan paus när de gör 3-2 i den 40:e minuten. Tungt men blir värre.

Andra halvlek är bara 5 min gammal när domaren (förmodligen helt korrekt) pekar på straffpunkten efter att IFK tagit sig in i vårt straffområde från deras högerkant. Säker straff och inte mycket att göra på den. Vi kör fortsatt på ganska bra ändå men i minut 65 och 67 får Sebbe två snabba gula och där "hänger vi av sista vagnen". Inte alls så att vi släpper allt men det ramlar in några bollar till och det är naturligtvis tungt för alla. Matchen slutar 7-2 och bara att gratulera motståndarna och jobba vidare.

Summering: Lärorikt att spela mot ett bra lag ändå, aldrig kul att förlora men alltid bra att skaffa sig nya referenspunkter. Vi har saker som vi behöver jobba på det vet vi, men det är också mycket en mental grej. Laget behöver "tävla" mer och se varje situation som en "match i matchen". För att komma dit behöver man ibland möta nåt som är klart bättre, och det gjorde vi idag.

 

Nästa träning: måndag

/Pelle

 
Huvudsponsorer
Samarbetspartners
Matchsponsorer 2021